Wat voor restaurants vind je in Nederland?

Wat voor restaurants vind je in Nederland? 2017-04-11T14:48:01+00:00

Nederland staat onder andere bekend om het grote aantal restaurants en wanneer je door een gemiddelde stad aan het wandelen bent, zal je opvallen dat er overal wel iets te eten is. We hebben een veelzijdig aanbod aan restaurants in de steden, maar ook buiten de steden zijn veel restaurants en eetgelegenheden te vinden. Welke soorten restaurants zijn er in Nederland te vinden en wat kenmerkt deze horecagelegenheden?

Fastfood

Een trend die allang niet meer nieuw is, is de trend van het fastfood. Elke stad heeft meerdere ketens waar eten gekocht kan worden dat tot fastfood behoort. Dit eten is grotendeels al klaar voordat je de bestelling plaatst en kan dus snel geleverd worden. Echt bereid is het eten echter niet, het zijn verschillende componenten die in elkaar gezet worden binnen een paar minuten. Fastfood is doorgaans redelijk goedkoop, is niet bijzonder qua smaak maar is wel maagvullend. Fastfood staat de laatste tijd flink onder vuur, omdat het ongezond is wanneer er te veel van gegeten wordt. Er zit te veel vet en suiker in de producten waardoor het dikmakers zijn.

Italiaanse restaurants

Er zijn veel restaurants met een Italiaanse achtergrond, al wordt de keuken meestal niet eens meer gerund door Italianen. We bedoelen hiermee overigens niet de pizzeria’s, maar de restaurants die een meer uitgebreide kaart hebben. Goed Italiaans eten betekent verse producten, zelfgemaakte pasta en veel passie voor het eten met een goede wijnkaart. De prijzen zijn gemiddeld, meestal kun je hier voor 20 euro goed eten en drinken wanneer je per persoon afrekent. De restaurants zijn nagenoeg altijd goed te herkennen door de aanwezigheid van een Italiaanse naam of een vlag op de gevel of in het logo.

Nederlandse restaurants

Nederlandse restaurants zijn lange tijd met uitsterven bedreigd geweest omdat de prijzen hoger lagen dan in de restaurants die door immigranten gerund werden. Er zijn echter nog altijd een flink aantal pareltjes te vinden die een of meer sterren hebben. Deze zijn gemakkelijk te vinden door te zoeken naar de restaurants met Michelinsterren. Er zijn ook veel Nederlandse restaurants zonder ster. De restaurants kenmerken zich door een typisch Nederlandse kaart, of door een fusie met de keuken van een ander land.

Overige restaurants

Er zijn ook veel andere restaurants te vinden, waaronder de Indische, Turkse, Chinese en Syrische keuken. Deze restaurants worden doorgaans door een familie gerund en dat betekent dat het niet gemakkelijk is om deze af te bakenen naar een soort eten. De prijzen zijn gemiddeld en tussen de 10 en 15 euro kan er vaak goed gegeten worden. De huiselijke stijl is vaak de charme van het restaurant en de kans is klein dat het personeel vloeiend Nederlands spreekt. Hoewel dat bezwaarlijk kan lijken, zal blijken dat dit juist een extraatje is voor de mensen die er komen eten, ook omdat het personeel nog wel hard wil werken om het iedereen naar het zin te maken.